Regjistrimet ne universitet / Cfare ndodh pas Raundit 3? Informohu rreth shtesave

Regjistrimet ne universitet / Cfare ndodh pas Raundit 3? Informohu rreth shtesave

Sot dt. 26 tetor 2020 mbyllen tre fazat e Raundit 3. Por ne kalendarin e uAlbania dallohet qe kemi edhe disa data te tjera regjistrimi pas ketyre fazave:

27 Tetor – 31 Tetor

SHTESAT E RAUNDIT 3

Duhet theksuar se raundi 3 eshte i fundit dhe NUK ka Raund te katert. Por pervecese tre fazave kemi edhe shtesat te cilat jane nje mundesi ekstra per maturantet per tu regjistruar ne universitet. Por si funksionojn shtesat? Shume pak sqarime jepen ne udhezimin zyrtar ku kjo pjese shpjegohet ne piken shtate qe eshte me posht:

Shpjegimi zyrtar nga ministria.

Sic mund ta lexoni nga udhezimi i ministrise pas tre fazave kemi shtesat ne te cilat maturantet konkurojne me te njejtat dege qe kane hedhur ne Raundin 3 dhe ku te gjithe mund te regjistrohen deri sa te plotesohen kuotat duke respektuar renditjen.

Me pak fjale pas tre fazave do filloj ulja e vijes se kuqe derisa te plotesohen kuotat dhe ju mund te regjistroheni ne universitet pasi te shpalleni fitues nese nuk perfundojne kuotat. Kjo eshte nje mundesi e mire per tu bere pjese e nje prej universiteteve ku keni aplikuar.

Shperndaje kete njoftim ne rrjetet sociale ose me shok/shoqe ne wp qe te informohen te gjithe. Ky material u pergatit nga Post-Matura per te gjithe post maturantet , NDALOHET kopjimi nga portale te tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *