Analiza letrare

Lista e veprave letrare per maturen shteterore 2020 se bashku me analizen e tyre.

- PROZË -

Kamy “I huaji”

Analiza e plote e vepres nga Kamy “I huaji”

Migjeni “Novelat e qytetit të veriut”

Analiza e plote e vepres nga Migjeni “Novelat e qytetit të veriut”

Hygo “Katedralja e Parisit”

Analiza e plote e vepres nga Hygo “Katedralja e Parisit”

Balzak “Xha Gorio”

Analiza e plote e vepres nga Balzak “Xha Gorio”

Dritëro Agolli: “Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo”

Analiza e plote e vepres nga Dritëro Agolli “Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo”

Kadare “Pallati i Ëndrrave”

Analiza e plote e vepres nga Kadare “Pallati i Ëndrrave”

- DRAMË -

Shekspir “Hamleti”

Analiza e plote e vepres nga Shekspir “Hamleti”

Eskili “Prometeu i mbërthyer”

Analiza e plote e vepres nga Eskili “Prometeu i mbërthyer”

Gëte “Fausti”

Analiza e plote e vepres nga Gëte “Fausti”

- POEZI -

De Rada “Këngët e Milosaos”

Analiza e plote e vepres nga De Rada “Këngët e Milosaos”

Dante Aligeri “Ferri”

Analiza e plote e vepres nga Dante Aligeri “Ferri”

Migjeni “Vargjet e lira”

Analiza e plote e vepres nga Migjeni “Vargjet e lira”

Lasgush Poradeci: “Ylli i zemrës”

Analiza e plote e vepres nga Lasgush Poradeci: “Ylli i zemrës”

Homeri “Iliada”

Analiza e plote e vepres nga Homeri “Iliada”

Azem Shkreli “Lirikë me Shi”

Analiza e plote e vepres nga Azem Shkreli “Lirikë me Shi”

Shperndaje kete faqe shume lehte duke klikuar ikonat e rrjeteve sociale ne fund te ekranit. Duke e shperndare na mbeshtesni per rritjen e komunitetit tone. Faleminderit per shperndarjen.